Στους Δήμους Θηβαίων,Λεβαδέων και Τανάγρας τα τρία νέα κρούσματα στη Βοιωτία-Που εντοπίζονται στη Στερεά

Τρία (3) κρούσματα έχουμε στην Βοιωτία στους Δήμους Θηβαίων,Λεβαδέων και Τανάγρας  ενώ από ένα (1) μετά από πολύ καιρό έχουμε στην Ευρυτανία (41χρονος από Καρπενήσι) και Δήμο Δωρίδος (58χρονη αλλοδαπή).

Στην υπόλοιπη Στερεά

Απολυμάνσεις και μοριακά τεστ στο Δήμο Καμένων Βούρλων…

Τα δύο περιστατικά covid – 19 που ανιχνεύτηκαν στα γρήγορα τεστ των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας στη Λαμία και άλλα τρία περιστατικά που αντιστοιχούν σε αλλοδαπούς στη Λοκρίδα, είναι τα πέντε κρούσματα της λίστας του ΕΟΔΥ της 8ης Φεβρουαρίου.

Τα δύο κρούσματα της Λαμίας είναι ο 77χρονος και η 62χρονη που βρέθηκαν θετικοί στα τεστ του ΕΟΔΥ, ενώ ένα κρούσμα που αφορά 49χρονο αλλοδαπό είναι στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Τα άλλα δύο κρούσματα που ανιχνεύτηκαν στο Δήμο Καμένων Βούρλων έθεσαν σε συναγερμό Πολιτική Προστασία και Εκπαίδευση. Πρόκειται για αλλοδαπό ζευγάρι που πρόσφατα είχε έρθει από το εξωτερικό. Αυτό που προβληματίζει όμως είναι ότι τα παιδιά τους είναι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Δευτέρα πήγαν κανονικά σχολείο, χρησιμοποιώντας και το σχολικό λεωφορείο.

Από τη στιγμή που βγήκαν τα αποτελέσματα των γονιών τους, ακολουθήθηκε όλο το πρωτόκολλο που περιελάμβανε και απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες.

Ευτυχής συγκυρία ότι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ήταν προγραμματισμένες δράσεις των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για δειγματοληψίες σε Άγιο Κωνσταντίνο και Μώλο. Αν και οι χρόνοι που προβλέπουν οι επιδημιολόγοι για τη μετάδοση του ιού από κάποιο καινούριο κρούσμα δεν έχουν παρέλθει εντούτοις θα είναι ένα καλό δείγμα για να εξεταστεί αν υπάρχει διασπορά του ιού στην Κοινότητα.

Την ίδια ημέρα τα παιδιά του ζευγαριού θα δώσουν δείγμα για μοριακό τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει από τους γονείς τους.

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία λίστα του ΕΟΔΥ η Εύβοια βρίσκεται στην 3η θέση σε αριθμό κρουσμάτων πίσω από Αττική και Θεσσαλονίκη με 46. Τα 28 είναι στο Δήμο Χαλκιδέων, τα 9 στην Κάρυστο, τα 5 στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, 3 στην Ερέτρια και 1 στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.lamiareport

Σχετικά